Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Mazsola csoport

Az óvodai élet minden pillanatát áthatja a meghitt, családias légkör hangulata, amelyet a keresztyén értékek átadásával és a vallási élmények biztosításával alapozunk meg és mélyítünk el. Az étkezések előtti és utáni ima, a reggeli Áhítat lehetőséget biztosít a gyermekek számára az elcsendesedésre, a befelé figyelésre, a bennük lévő gondolatok megfogalmazására és a társaik mélyebb megismerésére. 
Csoportunkba 3-6 éves / kis-középső-nagycsoportos/ gyermekek járnak. A csoportszobában lévő játékok lehetőséget adnak arra, hogy a gyermekek személyisége, értelmi képessége komplex módon fejlődjön. A tevékenységek szervezésekor hangsúlyt fektetünk a tevékenységközpontúságra és a komplexitásra, így a középpontba a sokoldalú ismeretszerzést és az egyéni tapasztalást állítjuk.
Idén bevezetésre került a Mozgáskotta, amely egy komplex személyiségfejlesztő módszer. A gyermekek két alapvető tevékenységére a játékra és a mozgásra épül.  A mozgásfeladatok algoritmikus egymásra építésével, gyakorlásával észrevétlenül fejlődik gyermekeink figyelme, önfegyelme, ritmusérzéke, társas-, és szociáliskapcsolatai, az én-, és közösségtudata, valamint stabil ismereteket szereznek környezetükről, testükről, az őket körülvevő térről és időről.
További új elem a mindennapjainkban Az Így tedd rá! népi játék és néptánc módszertani program, amely játékos keretek között ismerteti meg a gyermekekkel a magyar népi kultúránk örökségeit.
Fontosnak tartjuk a hozzánk járó gyermekek egyéniségének, érdeklődési körének sokoldalú megismerését, hogy személyiségük kibontakoztatását, pozitív irányú fejlődését az egyéni igényekhez igazodva tudjuk biztosítani.

Robert Fulghum: Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes
- Tűnődések hétköznapi dolgokról
"Azt, hogy hogyan éljek, mit tegyek, mind az óvodában tanultam meg. Az egyetemen a bölcsesség nem volt különösebb érték, az óvodában azonban annál inkább. Íme amit ott tanultam: Ossz meg mindent másokkal! Ne csalj a játékban! Ne bántsd a másikat! Mindent oda tégy vissza, ahonnét elvetted! Rakj rendet magad után! Ne vedd el a másét! Kérj bocsánatot, ha valakinek fájdalmat okoztál! Evés előtt moss kezet! Húzd le a vécét! A frissen sült sütemény és a hideg tej tápláló! Élj mértékkel! Mindennap tanulj, gondolkodj, rajzolj, fess, énekelj, táncolj, játssz és dolgozz egy keveset! Délutánonként szundíts egyet! A nagyvilágban óvatosan közlekedj, fogd meg a társad kezét, és ne szakadjatok el egymástól! Ismerd fel a csodát!"
A Teremtés ünnepét együtt éltük át.
Nagyon szeretünk énekelni, táncolni.
Szeretünk együtt játszani, tanulni.
Gyertyafénynél beszélgetünk és imádkozunk a reggeli áhitaton.
Csoportszobánk galériája a kedvenc kuckónk.
Azért jó az udvaron, mert ott együtt játszhatunk a másik csoportba járó pajtásokkal.
Vidám bútoraink mindig jókedvet csinálnak nekünk.
Micsoda móka a levélgyűjtés!