Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
„Amikor egy gyermek arcára tekintünk, a jövőt látjuk. Az álmaikra gondolunk, arra, hogy mit tartogat számukra az élet, és mi mindenre lehetnek képesek.”
Desmond Tutu

A csoportunkba vegyes korosztályú gyermekek járnak. Erre tudatosan odafigyelve minden korosztály megtalálja a korának megfelelő játékot, fejlesztő tevékenységet.
A gyermekek értelmi képességei eltérő szinten vannak.
A vegyes életkorú csoportokban lehetőség van arra, hogy egy fejlettebb képességekkel rendelkező gyerek is bekapcsolódhasson a nagyobbaknak szervezett tevékenységbe, illetve nem okoz kudarcot annak a gyermekben aki valamilyen tevékenységi területen elmaradottabb, hiszen ő akár idősebbként sikerélményt élhet meg a kisebbektől elvárt szinten.
A kicsiknél könnyebb az óvodai beszoktatás, hiszen a nagyobbak mintát nyújtanak, elvarázsolják őket.
A nagycsoportos gyermekeink pedig megtanulják, mint egy nagycsaládban az egymásra figyelést, a törődés és alkalmazkodóképesség fontosságát.
Tevékenységinkben nagy hangsúlyt fektetünk a komplexitásra, játékaink is segítenek abban, hogy értelmi képességük komplex módon fejlődjön.
Fő célunk, hogy a nagycsoportosainkat megfelelően felkészítsük az iskolára.
Szeretnénk, hogy a Katica csoportba járó gyermekek szeretetben és biztonságban érezzék magukat, ehhez megteremtjük számukra a harmonikus és szeretetteljes környezetet a színes csoportszobával, mese,- illetve áhítat sarokkal. A célunk, hogy mindannyian elfogadják és szeressék egymást, figyeljenek oda egymásra. Olyan közös tevékenységeket kezdeményezünk, amiben megélik az összetartozás élményét.
A csoportban tartott ünnepségekkel – születésnapok, névnapok – erősítjük bennük azt, hogy egy csoporthoz, közösséghez tartoznak, mindemellett azt is, hogy mindegyikőjük egyénileg is fontos tagja csoportunknak.
A mindennapos áhítatok során a gyermekek elmondhatják, hogy milyen érzésekkel érkeztek aznap óvodába. Meg tudjuk beszélni, hogy minek örülnek éppen, vagy mi az, ami bántja őket. Fontosnak tartjuk, hogy hallgassák meg egymást, ezzel is fejlesztve az egymásra figyelés és az empátia készségét. Mindennapjainkban megjelenik a keresztény értékek átadása – étkezések előtti és utáni ima, reggeli áhítat és hittanfoglalkozások, keresztény énekek éneklése.
Kiemelt figyelmet fordítunk az egyéni bánásmódot igénylő gyermekekre, munkatársainkkal együtt, segítjük őket, közösen figyeljük fejlődésük folyamatát.
A Katica csoportban nagyon szeretjük a zenés tevékenységeket, sokat éneklünk, táncolunk és zenélünk a zeneszőnyegen. Másik kedvencük Misi, a mesemadár, aki minden héten elvarázsolja őket egy mesével.
A befogadás ütemét mindig a gyerekek igényeihez igazítjuk!

Szeretettel várjuk a hozzánk érkezőket!
Mura-Mészáros Tünde

Mura-Mészáros Tünde

Óvodapedagógus
Katica csoport
Kiss Beáta

Kiss Beáta

Óvodapedagógus
Katica csoport
Ökrös Gáborné Olga

Ökrös Gáborné Olga

Dajka
Katica csoport
Hatalmas szivacskockák között mászkálunk, bújkálunk.
LEGO DUPLO-ból sose elég.
Számos fejlesztőjátékot készítünk a csoportnak.
Nagyon szeretünk gyurmázni.